Gepost door: Tjibbe van der Veen | 20 november 2015

Symposium Rijnlandacademie

2015-11-19-rijnland-in-de-regio-ii-voorpaginaGisteren vond het symposium ‘Rijnland in de regio’ plaats in het Alpha college te Hoogeveen. Tijdens dit symposium werd de bundel ‘Rijnland in de Regio II’ aangeboden aan de CvB’s van Stenden, Alpha en Drenthe College.

In deze bundel is mijn bijdrage ‘Toekomst voor (Rijnlands) bankieren?‘ opgenomen. In het artikel zet ik de Angelsaksische en Rijnlandse modellen van organiseren naast elkaar met de Rabobank als voorbeeld.

 

Vragen die ik daarbij stel:
Wat is een optimale schaalgrootte voor een bank om deze op coöperatieve wijze te kunnen inrichten en aansturen? Wat valt er te leren van de wijze waarop coöperatieve organisaties in Nederland en het buitenland omgaan met deze uitdagingen? Zijn er naast een aantal scenario’s die ik benoem nog andere denkrichtingen te ontwaren voor de bancaire sector en meer specifiek een coöperatieve invulling van bankieren? Hoe kan er vanuit het coöperatieve model een Rijnlandse invulling worden gegeven aan de financiële sector om zo een tegenwicht te vormen tegen het Angelsaksische, neoliberale rendementsdenken?

Het volledige artikel is HIER te lezen: http://bit.ly/ToekomstRijnlandsBankieren

Veel leesplezier!


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Categorieën

%d bloggers liken dit: